Risotto con gamberi e fiori di zucca al profumo di tartufo

Risotto con gamberi e fiori di zucca al profumo di tartufo

4.8 198 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 50 g di cipolla in quarti
  • 1 spicchio di aglio
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 200 g di fiori di zucca puliti
  • 320 g di riso Arborio (cottura 15 minuti)
  • 50 g di brandy
    50 g di vino bianco secco
  • 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
  • 750 g di acqua calda
  • 1 cucchiaino di sale
  • 300 g di gamberi crudi sgusciati ed eviscerati
  • 125 g di mascarpone
  • 80 g di crema di tartufo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 22.4 g
Kalorie 3485 kJ / 833 kcal
Tłuszcz 52 g
Węglowodany 68.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...