Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Polpette al sugo a Cottura Lenta
TM6

Polpette al sugo a Cottura Lenta

3.2 (194 oceny)

Składniki

  • 60 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 600 g di carne trita mista (manzo e maiale)
  • 1 cucchiaino di origano secco
  • 1 uovo
  • 1 - 2 cucchiaino di sale
  • ¼ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 3 spicchi di aglio a metà
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di cipolle dorate a fette
  • 50 g di vino rosso
  • 800 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 50 g di concentrato di pomodoro
  • 5 g di zucchero

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2120 kJ / 506 kcal
Białko
36 g
Węglowodany
9 g
Tłuszcz
34 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Błonnik
3 g
Sód
699 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy