Polpette al sugo a Cottura Lenta

Polpette al sugo a Cottura Lenta

3.2 207 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    60 g
  • di carne trita mista (manzo e maiale)
    600 g
  • di origano secco
    1 cucchiaino
  • uovo
    1
  • di sale
    1 - 2 cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    ¼ cucchiaino
  • spicchi di aglio a metà
    3
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di cipolle dorate a fette
    200 g
  • di vino rosso
    50 g
  • di polpa di pomodoro a pezzi
    800 g
  • di concentrato di pomodoro
    50 g
  • di zucchero
    5 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 506 kcal / 2120 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Sód 699 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...