Polpette al sugo a Cottura Lenta

Polpette al sugo a Cottura Lenta

3.2 218 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 600 g di carne trita mista (manzo e maiale)
  • 1 cucchiaino di origano secco
  • 1 - 2 cucchiaino di sale
  • ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
  • 1 uovo
  • 3 spicchi di aglio a metà
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di cipolle dorate a fette
  • 50 g di vino rosso
  • 800 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 50 g di concentrato di pomodoro
  • 5 g di zucchero

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 699 mg
Białko 36 g
Kalorie 2120 kJ / 506 kcal
Tłuszcz 34 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...