Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g di pomodori ciliegino a metà
- 1 cucchiaio di zucchero
- 1 cucchiaio di basilico fresco o surgelato, tritato
- 50 g di vino rosso tipo Porto Ruby
- 2 pizzico di sale
- 60 g di cipolla a pezzi (2-3 cm)
- 80 g di gambo di sedano a pezzi (2-3 cm)
- 40 g di olio di oliva
- 150 g di cubetti di pancetta dolce
- 8 gocce di Tabasco
- 4 cucchiai di salsa Worcestershire
- ½ limone, il succo spremuto fresco
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 611 kJ / 146 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Conserva di pomodoro classica
7小时 20 分钟
Salsa al pomodoro
25 Min
Sugo di pomodoro per le prime pastine asciutte (10-12 mesi)
20 Min
Salsa al pomodoro
40min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
1h
Salsa al pomodoro
40min
Salsa al pomodoro
40min
Salsa pomodoro e feta
10 Min
Sugo al basilico
1 Std. 10 Min
Salsa di pomodoro (Bimby Friend)
1 Std. 20 Min
Piselli in umido
1 Std. 10 Min
Ravioli alla cernia con sugo di pomodoro al basilico
2 Std. 5 Min