Wersje kompatybilne
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
80
g di formaggio di capra fresco o semiduro a pezzi
lub 80 g di ricotta salata fresco o semiduro a pezzi - 1800 g di acqua
- 300 g di pomodori San Marzano (o pomodoro in scatola a dadini)
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 1 pizzico di sale
- 5 foglie di basilico fresco, le foglie lavate e asciugate
- 350 g di pasta secca tipo conchiglie (cottura 12 min.)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1590 kJ / 380 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 65.6 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta al pomodoro
55 Min
Sugo al tonno
45 min
Pappardelle al basilico con sugo di pomodorini
1 godz. 30 min
Ravioli alla cernia con sugo di pomodoro al basilico
2 Std. 5 Min
Pasta gratinata
50 min
Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori
1 Std. 25 Min
Gnocchi di pane al basilico al sugo di pomodorini freschi
50 min
Spaghetti al pomodoro
30 min
Sugo di pomodoro per le prime pastine asciutte (10-12 mesi)
20 min
Sugo al basilico
1h 10min
Sugo classico
55 Min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco
45 min