Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 180 g di pistacchi sgusciati
- 150 g di olio extravergine di oliva
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate, le foglioline lavate
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- ¼ di spicchio di aglio senz'anima (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 11050 kJ / 2641 kcal
- Białko
- 50 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 265 g
- Błonnik
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto di rucola
10min
Trofie pesto di pistacchi e arancia
20min
Pesto di pistacchi e speck
20min
Pesto alla genovese
20min
Sfere di gambero panato al cocco con maionese wasabi (di Sebastiano Rovida)
45min
Pesto di nocciole
10min
Pesto di mandorle e menta
20min
Lasagne al pesto di pistacchi
1 Std. 40 Min
Pesto di mandorle
10min
Pesto di pomodori secchi
10min
Pesto di zucchine, pistacchi e basilico
10min
Pesto alla siciliana
15 min