Tortino di zucchine con cuore filante di Gorgonzola

Tortino di zucchine con cuore filante di Gorgonzola

4.7 703 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 pezzi

Składniki

  • 10 g di burro
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 500 g di zucchine a pezzi (2-3 cm)
  • 10 g di sale
  • 50 g di vino bianco
  • 125 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 60 g di Parmigiano reggiano grattugiato
  • 3 uova
  • 60 g di pangrattato
  • 60 g di Gorgonzola a pezzi (da 10 g)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 11.5 g
Kalorie 1113 kJ / 266 kcal
Tłuszcz 20.4 g
Błonnik 1.1 g
Węglowodany 9.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...