Polpette di pollo al Varoma in salsa delicata

Polpette di pollo al Varoma in salsa delicata

4.5 399 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
30 pezzi

Składniki

  • 500 g di petto di pollo senza pelle a pezzi (2-3 cm)
  • 100 g di pane raffermo a pezzi
  • 6 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 1 spicchio di aglio
  • 2 uova
  • 50 g di yogurt greco
  • 2 cucchiaini di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 600 g di acqua
  • 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
  • 50 g di aceto di mele
  • 50 g di carota pelata e a pezzi (2-3 cm)
  • 50 g di sedano a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g di cipolla a pezzi
  • 20 g di amido di mais (maizena)
  • 30 g di olio extravergine di oliva

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 5.3 g
Kalorie 213 kJ / 51 kcal
Tłuszcz 2 g
Błonnik 0.2 g
Węglowodany 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...