Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di taralli
- 1 spicchio di aglio
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- 1 pizzico di timo secco
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di cuori di carciofo a spicchi
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1494 kJ / 357 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 21.7 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 12.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Contorno di verza
35 Min
Contorno di scarola con noci e pinoli
20 Min
Cime di rapa stufate
55 Min
Cicorie stufate
35 Min
Bietole con emulsione di pomodorini
50 min.
Broccoli alla siciliana con olive
40 Min
Contorno di carciofi alla menta
1u. 10min
Melanzane trifolate
40 Min
Peperoni con capperi
40 Min
Carciofi trifolati
30 Min
Carciofi alla maremmana
40 Min
Zucchine alla menta
30 Min