Vegan Oyster Mushroom Soup

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • onion quartered
    120 g
  • carrots cut in pieces (3 cm)
    120 g
  • celery cut in pieces (3 cm)
    80 g
    80 g celeriac, peeled, cut in pieces (3 cm)
  • parsnip peeled, cut in pieces (3 cm)
    60 g
  • garlic cloves
    2
  • olive oil
    30 g
  • water
    650 g
  • fresh oyster mushrooms torn in pieces
    500 g
  • dried bay leaves
    2
  • whole allspice berries
    3
  • sweet paprika
    1 tsp
  • hot paprika
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • ground ginger
    ¼ tsp
  • ground nutmeg
    ¼ tsp
  • fine sea salt
    1 tsp
  • tomato purée
    15 g
  • dried oregano
    2 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 159 kcal / 663 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Sód 670 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...