Urządzenia i Akcesoria
Vegan Oyster Mushroom Soup
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
-
onion quartered120 g
-
carrots cut in pieces (3 cm)120 g
-
80 g celeriac, peeled, cut in pieces (3 cm)celery cut in pieces (3 cm)80 g
-
parsnip peeled, cut in pieces (3 cm)60 g
-
garlic cloves2
-
olive oil30 g
-
water650 g
-
fresh oyster mushrooms torn in pieces500 g
-
dried bay leaves2
-
whole allspice berries3
-
sweet paprika1 tsp
-
hot paprika½ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
ground ginger¼ tsp
-
ground nutmeg¼ tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
tomato purée15 g
-
dried oregano2 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
670 mg
Białko
6 g
Kalorie
663 kJ /
159 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gluten-free Tagliatelle with Veggie Ragout
1 godz.
Vegan Eggplant Massaman Curry
Brak ocen
Guacamole
Brak ocen
Vegan Aubergine Massaman Curry
50 min
Chestnut, Mushroom and Cranberry Tart
1 godz.
Grated Carrot Salad (TM5)
10 min
Lentil Hummus
10 min
Vegan Brioche with Dried Fruit and Nuts
2 godz. 15 min
Vegan Spanish Omelette
40 min
Vegan Lentil Lasagne
2 godz. 20 min
Pumpkin Pizza
2 godz.
Aubergine and Lentil Salad
40 min