Wersje kompatybilne
Duck Breast with Parsnip Purée and Red Wine Reduction
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g shallots, halved
- 30 g olive oil
- 125 g wine
- 250 g water
-
½
heaped tsp chicken stock paste, homemade (see tip)
lub ½ chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled - ¾ tsp fine sea salt, plus 4 pinches
- 4 duck breasts, skin on (approx. 170 g each)
- 4 pinches ground black pepper, plus ¼ tsp
- 40 g unsalted butter, diced
- 400 g parsnips, cut in pieces (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1895.3 kJ / 453 kcal
- Białko
- 34.7 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 698.1 mg
Alternatywne przepisy
Chicken gyros with tzatziki
30 min
Leftover Chicken Fajitas
1 Std. 20 Min
Mashed Potatoes (Peeler)
30 min
Pea and mint soup
20min
Stuffed Peppers with Tomato Sauce
1h 45min
Steamed Stuffed Chicken with Cumin Rice and Ribbon Vegetables
45 min
Korean barbecue pork with rice salad
40 min
Grilled Courgette Salad with Lemon Basil Dressing (TM5)
Brak ocen
Celeriac remoulade (Thermomix® Cutter)
10 min
Poached Cod with Beurre Blanc and Tenderstem Broccoli
1 Std. 20 Min
Traditional Austrian Beef Goulash
4 godz.
Cullen Skink
45 min