Duck Breast with Parsnip Purée and Red Wine Reduction

Duck Breast with Parsnip Purée and Red Wine Reduction

4.9 15 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • shallots halved
    50 g
  • olive oil
    30 g
  • wine
    125 g
  • water
    250 g
  • chicken stock paste, homemade (see tip)
    ½ heaped tsp
    ½ chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
  • fine sea salt plus 4 pinches
    ¾ tsp
  • duck breasts, skin on (approx. 170 g each)
    4
  • ground black pepper plus ¼ tsp
    4 pinches
  • unsalted butter diced
    40 g
  • parsnips cut in pieces (3 cm)
    400 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 453 kcal / 1895.3 kJ
Białko 34.7 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 21.2 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 8.5 g
Sód 698.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...