Wersje kompatybilne
Duck Breast with Parsnip Purée and Red Wine Reduction
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g shallots, halved
- 30 g olive oil
- 125 g wine
- 250 g water
-
½
heaped tsp chicken stock paste, homemade (see tip)
lub ½ chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled - ¾ tsp fine sea salt, plus 4 pinches
- 4 duck breasts, skin on (approx. 170 g each)
- 4 pinches ground black pepper, plus ¼ tsp
- 40 g unsalted butter, diced
- 400 g parsnips, cut in pieces (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1895.3 kJ / 453 kcal
- Białko
- 34.7 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 698.1 mg
Alternatywne przepisy
Parsnip Soup with Caramelised Onions
55 min
Poached Cod with Beurre Blanc and Tenderstem Broccoli
1 Std. 20 Min
Elderflower Basil Gin Fizz
10 Min
Maple and Spice Glazed Ham
2 Std. 20 Min
Virgin Lemon and Thyme Cocktail
45min
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice
45min
Herb Crusted Lamb with Pea Purée and Asparagus
50min
Cullen Skink
45min
Duck Breast, Red Cabbage and Celeriac
1h 35 min
Scallops with Parsnip Purée and Pancetta Crumbs
30min
Maple and Pecan Steamed Puddings
1 Std. 25 Min
Whipped Feta and Mascarpone with Chilli Sesame Honey
40min