
Wersje kompatybilne
Vegetable and Nettle Cream Soup with Aromatic Granola
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Aromatic Granola
- 60 g olive oil plus extra for greasing
- 200 g whole mixed nuts (e.g. almonds, walnuts, hazelnuts)
- 300 g stale bread diced (approx. 1 cm)
- 100 g mixed seeds (e.g. pumpkin seeds, sunflower seeds, sesame seeds)
- 1 tsp curry powder (hot)
- 40 g balsamic vinegar
- 30 g honey
Vegetable and Nettle Cream Soup
- 150 g leeks
- 200 g onions
- 150 g green asparagus
- 600 g courgettes
- 15 g fresh root ginger thinly sliced
- 600 g water
- 1 ½ - 2 tsp salt or to taste
- 1 tsp whole allspice berries
- 30 g olive oil
- 50 g nettles
- fresh mixed herbs to taste, cut in pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 635 kcal / 2659 kJ
- Białko
- 22 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Węglowodany
- 38 g
- Błonnik
- 10.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 676 mg