Wersje kompatybilne
Vegetable and Nettle Cream Soup with Aromatic Granola
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Aromatic Granola
- 60 g olive oil, plus extra for greasing
- 200 g whole mixed nuts (e.g. almonds, walnuts, hazelnuts)
- 300 g stale bread, diced (approx. 1 cm)
- 100 g mixed seeds (e.g. pumpkin seeds, sunflower seeds, sesame seeds)
- 1 tsp curry powder (hot)
- 40 g balsamic vinegar
- 30 g honey
Vegetable and Nettle Cream Soup
- 150 g leeks
- 200 g onions
- 150 g green asparagus
- 600 g courgettes
- 15 g fresh root ginger, thinly sliced
- 600 g water
- 1 ½ - 2 tsp salt, or to taste
- 1 tsp whole allspice berries
- 30 g olive oil
- 50 g nettles
- fresh mixed herbs, to taste, cut in pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2659 kJ / 635 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 10.1 g
- Sód
- 676 mg
Alternatywne przepisy
Butternut Squash and Coconut Soup
30min
Italian Ditalini Vegetable Soup (TM6)
40min
Halloween Pumpkin Tart
2h
Versatile Smooth Soup
45 Min
Portuguese Leeks
45 Min
Tuscan Bean Soup
50min
Grisons Barley Soup
55 min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40min
Broccoli Cream Soup with Croutons
1h
Beetroot Gazpacho With Horseradish Créme
1h 40min
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20min