Urządzenia i Akcesoria
Waniliowe pierogi leniwe z sosem owocowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
300 g owoców jagodowych, świeżych300 g owoców jagodowych, mrożonych uprzednio rozmrożonych
-
70 - 110 g cukru
-
4 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
450 g twarogu, tłustego pokrojonego na kawałki
-
200 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do ciasta (opcjonalnie) i do oprószenia blatu
-
1 jajko
-
4 łyżeczki cukru waniliowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli plus 1 szczypta
-
1500 g wody
-
kwaśna śmietana, 18% tłuszczu do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1066.7 mg
Białko
20.1 g
Kalorie
1901.9 kJ /
454.6 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Węglowodany
75.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasto ucierane z morelami
1 godz. 20 min
Chałka z waniliową kruszonką
1 godz. 5 min
Drożdżówki z serem, morelami i kruszonką
2 godz. 15 min
Zupa mleczna z szybkimi zacierkami
25 min
Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie paprykowym z makaronem
1 godz. 20 min
Spaghetti z kurczakiem w kremowym sosie brokułowym
35 min
Różowe gofry z kremem i owocami
30 min
Dyniowe pancakes
20 min
Gofry w stylu tostów francuskich z owocami jagodowymi
30 min
Barszcz czerwony z ziemniaczaną wyspą
1 godz. 10 min
Sernik z Varomy z duszonymi śliwkami
2 godz. 30 min
Budyń malinowy
10 min