Rabarbarowa lemoniada do słoja

4.6 22 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
3 litry

Składniki

  • 500 g rabarbaru pokrojonego na 1,5 cm kawałki
  • 150 - 200 g cukru
  • 1000 g wody
  • 3 - 4 cytryn ekologiczne, ze skórką, przekrojone na pół
  • 1350 g wody mineralnej, niegazowanej schłodzonej
  • kostki lodu do uzupełnienia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 litr

Sód 39.5 mg
Białko 2.2 g
Kalorie 1173.1 kJ / 280.4 kcal
Tłuszcz 0.5 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Węglowodany 72.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...