Urządzenia i Akcesoria
Rabarbarowa lemoniada do słoja
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
3 litry
Składniki
-
500 g rabarbaru pokrojonego na 1,5 cm kawałki
-
150 - 200 g cukru
-
1000 g wody
-
3 - 4 cytryn ekologiczne, ze skórką, przekrojone na pół
-
1350 g wody mineralnej, niegazowanej schłodzonej
-
kostki lodu do uzupełnienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 litr
Sód
39.5 mg
Białko
2.2 g
Kalorie
1173.1 kJ /
280.4 kcal
Tłuszcz
0.5 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
72.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sernik cytrynowy z bezą szwajcarską
10 godz.
Moktajl z niebieską herbatą i marakują
40 min
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM5)
30 min
Mini pączki twarogowe
30 min
Cynamonki na parze
50 min
Lemoniada z owoców jagodowych
5 min
Truskawkowa chmurka w pucharkach
3 godz.
Posypka z pestek dyni (zero waste)
40 min
Paloma (moktajl)
5 min
Sernik z Varomy z duszonymi śliwkami
2 godz. 30 min
Smash burger
45 min
Burger drwalski
1 godz. 10 min