Urządzenia i Akcesoria
Rabarbarowa lemoniada do słoja
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
3 litry
Składniki
-
500 g rabarbaru pokrojonego na 1,5 cm kawałki
-
150 - 200 g cukru
-
1000 g wody
-
3 - 4 cytryn ekologiczne, ze skórką, przekrojone na pół
-
1350 g wody mineralnej, niegazowanej schłodzonej
-
kostki lodu do uzupełnienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 litr
Sód
39.5 mg
Białko
2.2 g
Kalorie
1173.1 kJ /
280.4 kcal
Tłuszcz
0.5 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
72.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Placki warzywne z awokado, tuńczykiem i jajkami (TM7, TM6)
40 min
Mini placki ziemniaczane z serkiem i łososiem (TM7, TM6)
1 godz. 10 min
Limoncello spritz
10 min
Lemoniada z owoców jagodowych
5 min
Sałatka z zielonych pomidorów (TM6)
50 godz.
Zupa krem dyniowo-cukiniowa z makaronem z cukinii (TM6, TM7)
45 min
Sałatka z zielonych pomidorów (TM5)
50 godz.
Grzybki marynowane
6 godz. 30 min
Hugo slush
5 min
Porzeczanki (drożdżówki z porzeczkami) na napoju roślinnym (bez laktozy)
2 godz. 50 min
Kompot wiśniowy
35 min
Budyń malinowy
10 min