Urządzenia i Akcesoria
Rabarbarowa lemoniada do słoja
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
3 litry
Składniki
-
500 g rabarbaru pokrojonego na 1,5 cm kawałki
-
150 - 200 g cukru
-
1000 g wody
-
3 - 4 cytryn ekologiczne, ze skórką, przekrojone na pół
-
1350 g wody mineralnej, niegazowanej schłodzonej
-
kostki lodu do uzupełnienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 litr
Sód
39.5 mg
Białko
2.2 g
Kalorie
1173.1 kJ /
280.4 kcal
Tłuszcz
0.5 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
72.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Świąteczna szynka peklowana
170 godz. 20 min
Brzoskwiniowa mrożona herbata
2 godz. 25 min
Margarita arbuzowa (moktajl)
10 min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM5)
45 min
Likier z czarnych porzeczek
25 min
Cukier malinowy
5 min
Paloma (moktajl)
5 min
Kurczak pieczony na butelce z ziemniakami
5 godz.
Likier limoncello (na spirytusie)
193 godz.
Makaron z sosem z buraków i serem feta
40 min
Roladki schabowe w sosie własnym
1 godz. 30 min
Nocna owsianka z brzoskwiniowym sosem
8 godz. 45 min