Vegan Oyster Mushroom Soup

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • yellow onions halved
    4 oz
  • carrots cut into pieces
    4 oz
  • celery cut into pieces
    3 oz
    3 oz celeriac, cut into pieces
  • parsnips cut into pieces
    2 oz
  • garlic cloves
    2
  • oil
    1 oz
  • water
    23 oz
  • fresh oyster mushrooms thinly sliced
    16 - 17 ½ oz
  • dried bay leaves
    2
  • allspice berries
    3
  • sweet paprika
    1 tsp
  • hot paprika
    ½ tsp
  • ground white pepper
    ¼ tsp
  • dried ground ginger
    ¼ tsp
  • ground nutmeg
    ¼ tsp
  • salt to taste
    1 tsp
  • tomato paste
    ½ oz
  • dried marjoram
    2 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 670 mg
Białko 6 g
Kalorie 663 kJ / 159 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...