
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oz olive oil
- 38 oz asparagus, green woody ends discarded, cut into pieces (approx. 1 in.), divided
- 2 garlic cloves divided
- 2 tsp sugar
- 2 oz onions cut into pieces (1 small onion)
- 3 ½ oz unsalted butter cut into pieces, divided
- 5 oz potatoes cut into pieces
- 3 ½ oz spinach leaves, frozen thawed and drained
- 14 oz water
- 1 vegetable stock cube crumbled
- 1 pinch ground nutmeg
- 2 tsp lemon juice
- 1 tsp ground black pepper
- 1 tsp salt
- 1 oz pine nuts
- 1 fresh red chili deseeded, chopped
- 5 oz heavy whipping cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 376.2 kcal / 1583.2 kJ
- Białko
- 8 g
- Tłuszcz
- 30.2 g
- Węglowodany
- 23.2 g
- Błonnik
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.2 g
- Sód
- 443.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roasted Cauliflower and Kale Soup
1sa 5 dk
Creamy Pea Soup
40 dk
Creamy Tomato Soup
30 dk
Heirloom Tomato Gazpacho
1sa 10 dk
Tomato Soup with Grilled Cheese Sandwiches
40 dk
Pea Soup
30 dk
Curry, Ginger Kabocha Squash Soup
50 dk
Tuscan White Bean Stew
1sa
Butternut Squash and Apple Soup
30 dk
Maple and Brown Butter Roasted Butternut Soup
1sa 15 dk
Carrot Ginger Soup
20 dk
Basic Soup Purée
45 dk