Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oz olive oil
- 38 oz asparagus, green, woody ends discarded, cut into pieces (approx. 1 in.), divided
- 2 garlic cloves, divided
- 2 tsp sugar
- 2 oz onions, cut into pieces (1 small onion)
- 3 ½ oz unsalted butter, cut into pieces, divided
- 5 oz potatoes, cut into pieces
- 3 ½ oz spinach leaves, frozen, thawed and drained
- 14 oz water
- 1 vegetable stock cube, crumbled
- 1 pinch ground nutmeg
- 2 tsp lemon juice
- 1 tsp ground black pepper
- 1 tsp salt
- 1 oz pine nuts
- 1 fresh red chili, deseeded, chopped
- 5 oz heavy whipping cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1583.2 kJ / 376.2 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 23.2 g
- Tłuszcz
- 30.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.2 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 443.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Asparagus Cream Soup
25 Min
Lobster Bisque
1 Std. 50 Min
Spring Garden Minestrone Soup
50 Min
Turmeric Dressing
10min
Cream of Asparagus Soup
15min
Creamed Spinach
30 Min
Artichokes with Garlic Tarragon Butter
40 Min
Broccoli Stem Soup with Crispy Potato Skins
45 Min
Mushroom and Wild Rice Soup
30 Min
Butternut Squash and Apple Soup
30 Min
Maple and Brown Butter Roasted Butternut Soup
1h 15 min
Split Pea Soup
1 Std. 25 Min