Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oz olive oil
- 38 oz asparagus, green, woody ends discarded, cut into pieces (approx. 1 in.), divided
- 2 garlic cloves, divided
- 2 tsp sugar
- 2 oz onions, cut into pieces (1 small onion)
- 3 ½ oz unsalted butter, cut into pieces, divided
- 5 oz potatoes, cut into pieces
- 3 ½ oz spinach leaves, frozen, thawed and drained
- 14 oz water
- 1 vegetable stock cube, crumbled
- 1 pinch ground nutmeg
- 2 tsp lemon juice
- 1 tsp ground black pepper
- 1 tsp salt
- 1 oz pine nuts
- 1 fresh red chili, deseeded, chopped
- 5 oz heavy whipping cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1583.2 kJ / 376.2 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 23.2 g
- Tłuszcz
- 30.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.2 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 443.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carrot Ginger Soup
20 Min
Broccoli Stem Soup with Crispy Potato Skins
45min
Cream of Asparagus Soup
15 Min
Biltmore Broccoli and Cheddar Soup
45min
Pea Soup
30min
Hummus
10 Min
Golden Beet Gazpacho
50min
Borscht
25 Min
Collard Greens
1 godz. 5 min
Creamed Spinach
30min
Sweet Pea and Zucchini Soup
30min
Hungarian Mushroom Soup
35min