Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di ceci, secchi
- 1000 g di acqua, + q.b. per l'ammollo
- 1 cucchiaino di sale
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di semi di cumino
- 1 cucchiaino di semi di senape nera
- ½ cipolla rossa
-
2 - 4
peperoncini "occhio d'uccello" secchi, privati dei semi a piacere
lub 2 - 4 peperoncini rossi piccanti, freschi, privati dei semi a piacere - 1 cucchiaino di semi di finocchi
- 1 cucchiaio di scaglie di cocco non zuccherato
- 12 foglie di curry fresche
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 601 kJ / 143 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fagioli rossi in umido
1j 20 menit
Melanzane in salsa di miso (Nasu dengaku)
1j
Lenticchie all'indiana
35 Min
Zuppa di noodles vegetariana alla vietnamita
1j 20 menit
Couscous di cavolfiore (vegan)
15min
Chutney al cocco e coriandolo
45 Min
Hummus di fave (vegan)
45 Min
Insalata di bieta e lenticchie con papaya e feta
25 min
Pilaf di lenticchie e bulgur con la zucca
1j
Zuppa di soia gialla
10 Std. 35 Min
Verdure al curry
1j
Zuppa di miso con soba
55 Min