Wersje kompatybilne
Vellutata di indivia belga con pere caramellate e coriandolo (di Mirko Ronzoni)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di scalogno
- 110 g di burro belga a pezzi
- 350 g di indivia belga a pezzi + q.b. per decorare
- 60 g di vino bianco, preferibilmente biologico
- 70 g di succo di pera, preferibilmente biologico
- 100 g di brodo vegetale
- 150 g di panna di soia
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 2 pere Kaiser, private del torsolo e a fettine
- 1 cucchiaio di zucchero di canna
- 100 g di grappa
- 70 g di anacardi tostati, tritati grossolanamente
- ½ mazzetto di coriandolo fresco tritato grossolanamente
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1452 kJ / 347 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purè di sedano rapa
35min
Insalata russa di rape rosse e maionese allo zenzero
40min
Gazpacho
15min
Crema di cetrioli con spiedini di gamberi
35min
Gazpacho di peperone e aceto balsamico
30min
Gazpacho di barbabietola con formaggio di capra e noci
15min
Tzatziki (senza lattosio)
12j 20 menit
Gazpacho di pomodoro e basilico
15min
Bicchierini di semolino alla prugna e cipolla
30min
Gazpacho feta e cetrioli
1h 10min
Hummus di barbabietole
25min
Baccalà alla veneziana con polenta
1u. 45min