Vellutata di indivia belga con pere caramellate e coriandolo (di Mirko Ronzoni)

Vellutata di indivia belga con pere caramellate e coriandolo (di Mirko Ronzoni)

4.2 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porzioni

Składniki

  • 60 g di scalogno
  • 110 g di burro belga a pezzi
  • 350 g di indivia belga a pezzi + q.b. per decorare
  • 60 g di vino bianco preferibilmente biologico
  • 70 g di succo di pera preferibilmente biologico
  • 100 g di brodo vegetale
  • 150 g di panna di soia
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 2 pere Kaiser private del torsolo e a fettine
  • 1 cucchiaio di zucchero di canna
  • 100 g di grappa
  • 70 g di anacardi tostati, tritati grossolanamente
  • ½ mazzetto di coriandolo fresco tritato grossolanamente

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 3 g
Kalorie 1452 kJ / 347 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...