Zuppa di rape

Zuppa di rape

4.6 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 80 g di cipolla a metà
  • 70 g di sedano rapa pelato e a pezzi (3 cm)
  • 50 g di porro la parte bianca, a pezzi (3 cm)
  • 400 g di rapa bianca pelata e a pezzi (3 cm)
  • 20 g di burro
  • 700 g di acqua
  • 2 dadi per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • 100 g di panna (min. 30% di grassi) fresca
  • 10 g di zucchero
  • 1 cucchiaino di zenzero secco macinato
  • 10 g di erba cipollina fresca a rondelle sottili

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 3 g
Kalorie 1139 kJ / 275 kcal
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...