Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de sucre en poudre
- 200 g d'amandes crues
- 1 œuf
-
10
g de zeste de citron râpé
lub 10 g de zeste d'orange râpé - 10 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
- 20 g de beurre fondu
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 544.3 kJ / 130.1 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 15.8 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 49.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Boulettes de poulet aux pommes de terre
2 godz. 10 min
Sauce caramel au café
45 min
Bricks de pommes de terre au thon et à la coriandre
1 godz. 10 min
Farfalle maison au persil et pesto de tomates séchées
1h
Gratin dauphinois, patate douce et cheddar à la truffe
1h
Crème glacée au cheesecake aux myrtilles
16u. 35min
Caraméliser 400-500 g d'oignons
50 min
Ravioli aux agrumes et à la menthe, confit de tomates cerise
1h 40min
Chaussons au poulet à la thaïe et sauce au piment
30 min
Sauce caramel au whisky
35 min
Fondant baulois aux pépites de caramel
8 godz.
Cheesecake façon crème brûlée
12h