Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de lait entier, et 2 c. à soupe
- 5 g de levure boulangère sèche
- 30 g de sucre en poudre
- 300 g de farine T65, et un peu pour fariner
- 3 g de sel
- 1 œuf
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 60 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 80 g de pépites de chocolat blanc
- 50 g d'amandes décortiquées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1716 kJ / 408 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits au citron
55 min
Diamants cacao-tonka
35min
Petits pains moelleux aux fruits secs et yaourt
1 Std. 50 Min
Pain aux différents fruits secs
2h 55min
Craquelins bretons
1 Std. 10 Min
Amandes sucrées à la cannelle
25 Min
Pain sucré
1 Std. 30 Min
Chocolat blanc, amandes et noix de coco
40min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3 Std. 20 Min
Les longués de Montpellier
1 Std.
Hot cross buns, brioches de Pâques
3 Std. 20 Min
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3 Std. 20 Min