Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de chocolat pâtissier à la fraise
- 130 g d'eau
- 160 g de lait
- 160 g de yaourt à la grecque
- 20 g d'huile de tournesol
- 1 c. à soupe de miel
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 600 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 200 g de pralines roses
- 1 ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1312.7 kJ / 313.7 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 63.2 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 1065.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gougères à la mousse de saumon
25u. 35min
Galette pistache et fleur d'oranger
1 Std. 30 Min
Gâteaux vapeur à l'abricot
45 Min
Bouchées aux pommes et aux noix
50 min
Chouquettes aux pépites de chocolat
35 Min
Gratin de prunes et crème à la vanille
20 min
Rochers coco et chocolat
35 Min
Brioche feuilletée
5h
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Palets bretons à la coco
45 Min
Brioche Nanterre
4h 15 min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min