Urządzenia i Akcesoria
Makaron pełnoziarnisty z warzywami na parze i dresingiem jogurtowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
1 ½ ząbka czosnku
-
300 g jogurtu greckiego
-
15 g musztardy Dijon
-
15 g miodu
-
25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
25 g oliwy z oliwek
-
2 ¾ łyżeczki soli
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1400 g wody
-
230 g cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
230 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, ciętej, uprzednio rozmrożonej230 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej z odciętymi końcówkami, pokrojonej na 3 części
-
150 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
400 g makaronu, suchego, typu penne pełne ziarno, Lubella
-
ser parmezan, tarty (opcjonalnie) do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
906.7 mg
Białko
16.6 g
Kalorie
1915.1 kJ /
457.7 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
5.4 g
Węglowodany
63.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W DOMU JAK W RESTAURACJI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
25 Min
Makaron shirataki (konjac) w sosie z pesto z awokado
10 Min
Makaron z brokułami i kurczakiem w sosie orzechowym
40 Min
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM5)
20 Min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM5)
40 Min
Brokułowa sałatka z jajkiem
30 Min
Spaghetti z czosnkiem niedźwiedzim i rzodkiewkami
40 Min
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM5)
25 Min
Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną
1 Std.
Makaron z marchewki w sosie pomidorowym z oliwkami
20 Min
Zapiekanka z tortellini
30 Min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 Min