Carpaccio di barbabietola con burrata

5.0 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

  • 140 g di olio extravergine di oliva
  • 60 g di aceto bianco
  • 30 g di succo di limone
  • 1 cucchiaino di senape di Digione
  • 15 g di sciroppo di acero
  • 5 cucchiaini di basilico secco
  • ½ cucchiaino di sale
  • ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
  • 500 g di acqua
  • 800 g di barbabietole rosse baby, pelate
  • 120 g di rucola
  • 250 g di burrata
  • 2 cucchiai di chicchi di melograno (opcjonalnie)
  • 2 cucchiai di noci pecan (opcjonalnie) tritate grossolanamente

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 434 mg
Białko 9.1 g
Kalorie 1271.4 kJ / 303.9 kcal
Tłuszcz 24.7 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Węglowodany 12.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...