Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 cetrioli senza estremità, con o senza buccia (circa 800 g)
-
200 - 250
g di panna acida
lub 200 - 250 g di yogurt greco - 1 - 2 cucchiaini di sale
-
1
mazzetto di aneto fresco, le foglioline lavate ed asciugate, tritate grossolanamente
lub 4 cucchiai di aneto secco - 1 cucchiaino di pepe nero macinato (opcjonalnie)
- 1 cucchiaio di aceto di mele (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino di zucchero (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 451 kJ / 108 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 421 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Taralli alle cipolle
3h 30min
Yogurt al cioccolato
13 godz.
Carote pelate (TM6)
5 min
Gazpacho ai 3 pomodori
20 min
Risotto zafferano e panettone
40 min
Insalata di finocchi con arance e pinoli
20 min
Patate pelate (TM6)
5 min
Asparagi e patate con salsa olandese
50 menit
Rösti alla bernese (TM6)
40 min
Insalata di patate con vinaigrette alle erbe (TM6)
45 Min
Contorno di asparagi (tris di asparagi)
35 Min
Patate con salsa allo yogurt
45 Min