Crostata di castagne, funghi e mirtilli

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

impasto
  • 200 g di farina integrale + q.b.
  • 10 g di foglie di coriandolo, fresche
  • 80 g di olio extravergine di oliva
  • 60 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale
Riempimento
  • 15 g prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 70 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di cipolle in quarti
  • 2 spicchi di aglio (opcjonalnie)
  • 100 g di carote pelate e a pezzi
  • 300 g di funghi champignon puliti e tagliati in quarti
  • 300 g di castagne sbucciate e spellate
    300 g di castagne, surgelate e decongelate
  • 2 rametti di timo fresco le foglioline
  • 1 cucchiaino di sale
  • 170 g di formaggio fresco spalmabile
  • 80 g di scalogni in quarti
  • 40 g di mirtilli rossi disidratati
    40 g di uva passa
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 707.1 mg
Białko 8.4 g
Kalorie 2503.6 kJ / 598.4 kcal
Tłuszcz 35.8 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 9.5 g
Węglowodany 62.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...