Torta salata di verdure e contorno di insalata

Torta salata di verdure e contorno di insalata

4.5 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porzioni

Składniki

Torta salata di verdure
  • 150 g di ceci, secchi
  • 200 g di peperoni rossi a listarelle (circa 1,5 cm)
  • 170 g di cipolle rosse a spicchi (3-4 cm)
  • 240 - 260 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
Insalata
  • 50 g di semi di sesamo
  • 1 arancia, preferibilmente biologica (scorza e succo)
  • 15 g di zenzero, radice fresca grattugiato
  • 40 g di miele
  • 1 cucchiaino di sale
  • 40 g di aceto balsamico
  • 80 g di olio di oliva + q.b.
  • 100 g di insalata valeriana
  • 150 g di rucola
  • 200 g di ravanelli rossi a fette
  • 300 g di mela Granny Smith a pezzi

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 986 mg
Białko 13.3 g
Kalorie 2827.3 kJ / 675.8 kcal
Tłuszcz 44.3 g
Błonnik 12.5 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 62.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...