Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio
- 10 g di radice fresca di zenzero a fette (2 mm)
- 20 g di olio di oliva
- 10 g di olio di sesamo
- 400 g di seitan a cubetti (2 cm)
- 160 g di carote pelate e a rondelle (2 mm)
-
50
g di funghi shiitake freschi
lub 50 g di funghi freschi - 20 g di piselli verdi, freschi o surgelati
- 8 cucchiaini salsa di soia
- 12 cucchiai di acqua
- 950 g di acqua
- 200 g di riso basmati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1731 kJ / 414 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 966 mg
Alternatywne przepisy
Spezzatino di tofu e funghi (vegan)
50min
Feta vegan in olio aromatico
1j 10 menit
Zuppetta asiatica con tofu (vegan)
1 godz. 30 min
Curry di verdure all'indiana (Bimby Friend)
50min
Hummus di barbabietola (vegan)
15 min.
Shepherd's pie vegetariana alle patate dolci
35p
Melanzane al curry vegan
50min
Curry vegetariano
35p
Insalata di lenticchie rosse e tofu al curry (vegan)
40 min
Insalata di cavolo rosso e cocco
20p
Cavolfiore tikka masala
30 min.
Patate dolci e chili di fagioli neri
40 min