Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spiedini di cavolfiore
- 5 fette di pancarré a pezzi
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 750 g di cimette di cavolfiore colorate
- 500 g di acqua
- 2 uova
- 1 pizzico di sale
Bagnacauda
- 3 spicchi di aglio senz'anima
- 20 filetti di acciughe sott'olio
- 100 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 735.8 kJ / 175.9 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 146.9 mg
Alternatywne przepisy
Finocchi gratinati
30 min
Frittata con formaggio di capra e cipolle caramellate
40 min
Vellutata di broccoli con crostini
1h
Flan al topinambur
40 min
Vol-au-vent con crema di lenticchie e asparagi
3h
Cocktail Rossini con mini cheesecake salate
3h 40min
Scorfano con pomodori, carote e riso
50 min
Torta salata porri e bietole
1h 30min
Cavolfiori con bagna cauda e scorzone
30 min
Cavolfiore con pesto di noci (vegan)
40 min
Mini cestini di Parmigiano Reggiano con crema di broccoli
30 min
Uova barzotte su purea di sedano rapa con bacon croccante
45 min