Tortini di quinoa con avocado e pomodorini confit

Tortini di quinoa con avocado e pomodorini confit

4.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 140 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di pomodorini
  • 20 g di erbe aromatiche fresche miste (ad esempio timo, basilico, rosmarino)
  • 4 spicchi di aglio
  • 2 - 3 pizzichi di sale + q.b.
  • 3 pizzichi di pepe macinato
  • 1 cucchiaino di aceto balsamico
  • 200 g di chicchi di quinoa
  • 750 g di acqua
  • 50 g di cipolla rossa a pezzi (2-3 cm)
  • 75 g di peperone rosso a pezzi (2-3 cm)
  • 75 g di peperone giallo a pezzi (2-3 cm)
  • 100 g di zucchine a pezzi (2-3 cm)
  • 100 g di melanzana a pezzi (2-3 cm)
  • 50 g di pomodoro a pezzi (2-3 cm)
  • ½ avocado finemente affettato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 919.6 mg
Białko 9.6 g
Kalorie 1529 kJ / 365 kcal
Tłuszcz 17.4 g
Błonnik 10.2 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Węglowodany 45.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...