
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les röstis
- huile d'olive pour la plaque
- 130 g de betterave crue coupée en deux, taille adaptée à la grande goulotte
- 130 g de panais
- 130 g de patate douce coupée et adaptée à la taille de la grande goulotte
- 2 gousses d'ail
- 2 œufs moyens (53-63 g)
- 70 g de farine de blé
- 1 - 1 ½ c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre moulu
La sauce à l'aneth et persil
- 5 g d'aneth frais
- 5 g de feuilles de persil frais
- 200 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- le zeste d'un citron jaune non traité râpé
- 1 c. à café de sel marin
- ½ de poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 276 kcal / 1156 kJ
- Białko
- 8 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Węglowodany
- 33 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Sód
- 1311 mg