Urządzenia i Akcesoria
Mus z awokado
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
6 porcji
Składniki
-
400 g śmietanki sojowej mocno schłodzonej
-
15 g fixu do bitej śmietany w proszku, wegańskiego
-
150 g gorzkiej czekolady (o zawartości 70% kakao) wegańskiej, pokrojonej na kawałki
-
10 g oleju słonecznikowego
-
200 g awokado dojrzałego, tylko miąższ, pokrojonego na kawałki
-
10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
60 g syropu z agawy
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
14.8 mg
Białko
3.3 g
Kalorie
1560.3 kJ /
372.7 kcal
Tłuszcz
26.3 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Węglowodany
31.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POTRAWY WEGAŃSKIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser z nasionami chia z cieciorką i gorzką czekoladą
13 Std. 10 Min
Wegański mus z bananów i awokado
1 Std. 10 Min
Mleko marcepanowo-makowe
20 Min
Granola wytrawna
1 Std. 35 Min
Gorąca czekolada bez laktozy
15 Min
Shake bez laktozy
40 Min
Guacamole z gruszką i orzechami nerkowca
10 Min
Wegański pudding bananowy z masłem orzechowym
1 Std. 15 Min
Smoothie bowl z marchewką i orzechami
10 Min
Krem czekoladowo-orzechowy z awokado
30 Min
Serek na słodko
5 Min
Kulki mocy z masłem orzechowym
45 Min