Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g pernil de porco s/ osso, cortado em pedaços (5 cm)
- 40 g azeite, mais 2 c. de sopa p/ selar
- 6 dentes de alho
- 600 g cebola cortada em quartos
- 1 pitada de pimenta preta
- 2 folhas de louro
- 200 g vinho do Porto
- 100 g brandy
- 200 g caldo de carne
- 30 g vinagre
- 1 c. sopa de paprika fumada
- 1 c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 6 - 8 grãos de pimenta preta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1773 kJ / 424 kcal
- Białko
- 36.1 g
- Węglowodany
- 15.6 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 600.8 mg
Alternatywne przepisy
Almôndegas mexicanas com feijão preto
1h
Guisado de porco com puré de batata
9h
Asas de frango com molho de amendoim e arroz
50 Min
Carne de porco assada com legumes e Minestrone
1h
Rolo de carne oriental
Brak ocen
Massa de frango com cebola, salada quente de legumes e bolo de chocolate a vapor
1h 5min
Creme de marisco e champanhe coberto
Brak ocen
Cheesecake de chocolate a vapor
1h
Costeletas de porco com molho de café
40 Min
Rolos primavera com legumes - TM6
1h
Coxas de frango com molho e purê de batata
1 Std. 15 Min
Feijoada à marinheiro
1h