Pernil de porco com cebola em molho de Vinho do Porto

Pernil de porco com cebola em molho de Vinho do Porto

3.7 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 doses

Składniki

  • pernil de porco s/ osso cortado em pedaços (5 cm)
    1000 g
  • azeite mais 2 c. de sopa p/ selar
    40 g
  • dentes de alho
    6
  • cebola cortada em quartos
    600 g
  • pimenta preta
    1 pitada de
  • folhas de louro
    2
  • vinho do Porto
    200 g
  • brandy
    100 g
  • caldo de carne
    200 g
  • vinagre
    30 g
  • paprika fumada
    1 c. sopa de
  • sal mais q.b. p/ temperar
    1 c. chá de
  • pimenta preta
    6 - 8 grãos de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 424 kcal / 1773 kJ
Białko 36.1 g
Tłuszcz 15.6 g
Węglowodany 15.6 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Sód 600.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...