
Urządzenia i Akcesoria
Cuban-Spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 portion
Składniki
-
jalapeño pepper cut into pieces (3 cm)1
-
red onion quartered115 g
-
spring onion cut into pieces (3 cm)45 g
-
garlic clove3
-
cilantro, fresh leaves and tender stems, cut into pieces (3 cm)30 g
-
olive oil30 g
-
lime juice75 g
-
grapefruit juice60 g
-
oregano, dried1 tsp
-
chili, dried, flake1 tsp
-
cayenne pepper, ground1 tsp
-
cumin, ground1 tsp
-
salt1 ½ tsp
-
zucchini diced (3 cm.)225
-
zucchini yellow diced (3 cm.)225 g
-
mushroom, fresh sliced225 g
-
salmon fillet, fresh, skin on or skinless skin on or skinless (200 g each)4
-
cherry tomato500 g
-
tomato purée (concentrate)60 g
-
pepper, ground¼ tsp
-
avocado (approx. 300 g), diced1
-
lime cut into wedges1
-
cilantro, fresh to garnish
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
2850.4 kcal /
11925.8 kJ
Białko
208.9 g
Tłuszcz
68.5 g
Węglowodany
358.9 g
Błonnik
121.6 g
Tłuszcz nasycony
11.8 g
Sód
5474.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Sheet Pan Dinners
9 Przepisów
Kanada
Kanada