Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
4
green onions (approx. 85 g total), cut into pieces (5 cm/2 in.)
lub 2 shallots, halved - 4 garlic cloves
- 30 g extra virgin olive oil
- 130 g chickpea flour
- 1 tsp baking soda
- 1 tsp dried red chilli flakes
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp salt
- 6 fresh mint leaves, plus extra to garnish
- 680 g frozen green peas
- vegetable oil, to fry
- 1 - 2 lemon, cut into wedges, to serve
- 570 g cherry tomatoes, halved
- red onion, julienned, to taste
- vegan mayonnaise, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1253.2 kJ / 299.5 kcal
- Białko
- 14.9 g
- Węglowodany
- 42.9 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 12.1 g
- Sód
- 749.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Basic Quinoa
35min
Tofu Meatballs with Rice and Vegan Quindim
1 godz. 35 min
Vegan Pesto
10min
Homemade Green Superfood Powder
14h 15min
Vegan Aioli Sauce
10min
Beetroot Harissa Falafel with Tomato Pomegranate Salad
12h 45min
Miso Mushroom Toast with Tahini Yogurt
45 min
White Bean Quinoa Risotto with Roasted Brussels Sprouts
55min
Vegan Pistachio and Cardamom Ice Cream
12h 20min
Leftover Vegetable Hummus
10min
Vegan Macaroni and Cheese
5h
Mexican Quinoa Salad
30 min