Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 sprigs fresh coriander, roughly chopped
- 5 sprigs fresh dill, leaves only
- 1200 g water
-
200
g fresh broad beans
lub 200 g frozen broad beans - 300 g freekeh (see tip)
- 2 garlic cloves
- 100 g onions, cut into quarters
- 30 g olive oil
-
2
tsp vegetable stock paste, homemade
lub 2 vegetable stock cubes (each for 0.5 l) - 1 tsp salt
- 1 pinch freshly ground black pepper
- 50 g freshly squeezed lemon juice
- 20 g unsalted pistachio nuts, roasted, finely chopped for garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 841 kJ / 201 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
Alternatywne przepisy
Red Lentil Soup
40 min
Lentils and Rice with Fried Onions (Mujadarrah)
1h 5 min
Red Pepper Dip (Muhammara)
30 min
Hummus with Peas and Beans
25 min
Muhamara dip
5min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1h 10 min
Lentil puree (moujadarra)
1h 25 min
Red lentil soup with cumin
55 min
Creamy carrot and lentil soup
35 min
Chicken with couscous and saffron
1h 15 min
Curried Carrot And Ginger Soup
50 min
Buckwheat and mushroom quiche
29h 20min