Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 sprigs fresh coriander, roughly chopped
- 5 sprigs fresh dill, leaves only
- 1200 g water
-
200
g fresh broad beans
lub 200 g frozen broad beans - 300 g freekeh (see tip)
- 2 garlic cloves
- 100 g onions, cut into quarters
- 30 g olive oil
-
2
tsp vegetable stock paste, homemade
lub 2 vegetable stock cubes (each for 0.5 l) - 1 tsp salt
- 1 pinch freshly ground black pepper
- 50 g freshly squeezed lemon juice
- 20 g unsalted pistachio nuts, roasted, finely chopped for garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 841 kJ / 201 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
Alternatywne przepisy
Bulghur
35 min
Lentil purée (Moujadarra)
1h 20min
Biscuits with date, pistachio and cardamom filling
1h
Arabian ice cream
10h 25min
Spiced rice pudding (meghli)
50 min
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25 min
Fish tagine with tahini
1h 15 min
Koshari stew
45 min
Baked falafel kofta
Brak ocen
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35min
Amaranth and Chickpea Patties
1h 30 min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30 min