
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g quinoa of choice
- 795 g water plus extra to soak
- 15 g cilantro, fresh leaves only, plus extra to serve
- 85 g plain yogurt high protein (see Tip)
- 1 ½ tsp Mexican-style chilli powder
- 1 garlic clove
- 15 g extra virgin olive oil
- 15 g lime juice
- 300 g salmon fillet, fresh, skinless
- 395 g kidney bean, canned no-added salt, drained and rinsed (see Tip)
- 170 g cherry tomato quartered
- 100 g red onion thinly sliced
- 70 g baby leaf salad, mixed
- 1 avocado (approx. 3.5 oz), sliced
- black pepper, ground to taste
- 1 red chilli, long trimmed and thinly sliced, to serve (optional)
- lime cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 465.8 kcal / 1948.7 kJ
- Białko
- 26.8 g
- Tłuszcz
- 21.7 g
- Węglowodany
- 42.1 g
- Błonnik
- 10.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Sód
- 457.1 mg