Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pico de Gallo
- 250 g tomatoes, ripe (approx. 2-3 tomatoes), deseeded and cut into quarters
- 1 jalapeño pepper, trimmed and cut into halves (optional)
- 80 g red onions
- 1 tbsp lime juice
- ½ tsp salt
Sour "cream"
- 100 g raw cashew nuts
- 100 g raw pine nuts
- 60 g lemon juice
- 150 g water, filtered
- 1 - 2 pinches salt, to taste
Guacamole
- 2 avocados, flesh only
- 1 - 2 tsp lime juice
- 1 - 2 pinches salt
- 1 - 2 pinches black pepper, ground
Assembly
- 150 g grated vegan cheese
- 400 g refried beans, canned (see Tip)
- ½ iceberg lettuce, shredded
- cilantro, fresh, leaves only, for garnishing
- corn chips, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1502.8 kJ / 357.8 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
- Błonnik
- 7.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chopped Cauliflower Chickpea Salad with Oregano Vinaigrette
20 dk
Shrimp and Potato Boil
40 dk
Southern Coleslaw
15min
Spicy Honey
10 dk
Peanut Butter Banana Dream
35 Min
Beer Pickles
24hod. 20min
Onion Tarte Flambée (TM6)
1 Std.
Buckwheat with Mushrooms and Gorgonzola
25 dk
Poppy Seed Dressing
5 dk
Strawberry Shortcake Waffle
40 dk
Protein Boosted Pancakes
40 dk
Red Velvet Waffle
20 dk