Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pico de Gallo
- 250 g tomatoes, ripe (approx. 2-3 tomatoes), deseeded and cut into quarters
- 1 jalapeño pepper, trimmed and cut into halves (optional)
- 80 g red onions
- 1 tbsp lime juice
- ½ tsp salt
Sour "cream"
- 100 g raw cashew nuts
- 100 g raw pine nuts
- 60 g lemon juice
- 150 g water, filtered
- 1 - 2 pinches salt, to taste
Guacamole
- 2 avocados, flesh only
- 1 - 2 tsp lime juice
- 1 - 2 pinches salt
- 1 - 2 pinches black pepper, ground
Assembly
- 150 g grated vegan cheese
- 400 g refried beans, canned (see Tip)
- ½ iceberg lettuce, shredded
- cilantro, fresh, leaves only, for garnishing
- corn chips, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1502.8 kJ / 357.8 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
- Błonnik
- 7.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Root Vegetable Gratin
1 Std. 25 Min
Sautéing 7 oz Carrots
15 Min
Sautéing 7 oz Bell Pepper
20 Min
Maple Pecan Blondies
1 Std. 10 Min
Chocolate and Pistachio Cream Cake
25 Std. 20 Min
Stuffed Gnocchi
1 Std. 20 Min
Mini Saffron Risottos and Zucchini Mousse
6h 15 min
BBQ Pulled Jackfruit with Coleslaw
30min
Whole Lemon Olive Oil Bundt Cake
1 Std. 30 Min
Sautéing 16 oz Brussels Sprouts
30min
Italian Salad Dressing
5 Min
Sautéing 7 oz Zucchini
20 Min