Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 795 g salmon fillet, fresh, skin on or skinless
- 1 ½ tsp salt, divided
- 3 - 5 pinches black pepper, ground, plus ¼ tsp
- 15 g parsley leaf, fresh
- 170 g leek, halved lengthways, sliced ( ¼ in.)
- 200 g courgette, sliced (1½ in.)
- 60 g water
- 140 g green pea, fresh or frozen
- 170 g mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2615.7 kJ / 625.2 kcal
- Białko
- 51.8 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 40.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 11204.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buffalo chicken wings
45 min
Pastelera de choclo (corn pudding)
1 godz.
Fresh Prawn Spring Rolls
1 godz.
Guinean prawns
25min
Moroccan sweet pastry (Briouats)
35 min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35 min
Spiced garlic prawns and calamari
15min
Corn Pudding - Pastelera de Choclo
1 godz.
Peruvian Ceviche with Leche de Tigre
1 Std. 50 Min
Spring Green Broth with Lamb Meatballs
45 min
Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing
5 godz. 15 min
Baked Spinach and Feta Mushrooms
35 min