Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 - 600 g batata (de casca vermelha p/ fritar) média, c/ as extremidades cortadas e com forma cilíndrica que caiba no bocal da mandolina Bimby® (ver dica)
- 120 g cebola cortada em pedaços
- 40 g azeite, mais 4-5 c. sopa p/ fritar
- 6 ovos
- 1 c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta preta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1239.6 kJ / 296.3 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 18.4 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 317.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne com molho de tomate seco e espinafres
35min
Salmão com molho de alho-francês e batata
50 min
Creme de batata-doce e leite de coco
45 min
Frango à Jamaicana com puré de batata e legumes
3 Std. 5 Min
Creme de abóbora, cogumelos e castanhas
1 godz.
Pasta de avelã com chocolate branco
Brak ocen
Folhados de Peru
Brak ocen
Rösti bearnês -TM5
40 min
Gratinado de nachos
1 godz.
Molho de iogurte e hortelã
10 min
Sopa de noodles
35min
Salada de morango e burrata com pesto - TM6
20 min