Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 - 400 g batata-doce c/ as extremidades cortadas e com forma cilíndrica que caiba no bocal da mandolina Bimby® (ver dica)
- 350 - 400 g pastinaca c/ as extremidades cortadas e com forma cilíndrica que caiba no bocal da mandolina Bimby® (ver dica)
- 4 c. sopa de azeite
- 2 c. sopa de farinha de grão-de-bico (ver dica)
- 1 ¼ c. chá de sal
- 250 g tomate em pedaços
- 10 g folhas de manjericão
- 150 g queijo mozarela (1 bola aprox.), partido em pedaços
- 8 - 10 azeitonas pretas s/ caroço, cortadas em fatias
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1768.8 kJ / 422.8 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 43.3 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 9.2 g
- Sód
- 1194.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ricotta
50min
Pão fofo
Brak ocen
Trifle de uva e Cava
Brak ocen
Yorkshire puddings com recheio de atum e pickles da Susana Maridalho
25 Min
Creme de baunilha para café
5 Min
Beijo de dama
Brak ocen
Ricota
1h 45min
Peixe crocante com maionese de coentro
1 Std. 15 Min
Requeijão Cremoso
1 Std. 30 Min
Sopa marroquina apimentada de lentilhas
40min
Sopa de macarrão
35min
Fettuccini de frango e ervilhas com molho de couve-flor
50min