Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 - 700 g batata-doce c/ as extremidades cortadas e com forma cilíndrica que caiba no bocal da mandolina Bimby® (ver dica)
- 2 ovos batidos
- 1 c. chá de sal
- ¾ c. chá de pimenta
- 2 - 3 c. sopa de azeite
- 1 dente de alho
- 80 g tomate seco, em óleo, escorrido
- 5 g coentros, só as folhas
- 400 g bife de peru cortado em pedaços
- 1 fio de azeite p/ fritar
- 4 fatias de queijo cheddar
- 8 c. sopa de Guacamole (ver dica)
- 50 g mistura de alfaces
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2251.9 kJ / 538.2 kcal
- Białko
- 38.3 g
- Węglowodany
- 47.5 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 9.2 g
- Sód
- 1045.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de carne dinamarquesa
30 min
Salada de batata-doce, lentilhas e freekeh (Dani Valent)
1 godz. 30 min
Piza sem glúten havaiana
2h
Sopa de carne com legumes
35 min
Panetone de Frutas
7h 30min
Farofa de maçã
35 min
Creme de inhame e ervilha
40 min
Acarajé
12h 40 min
Sorbet de manga e laranja
10min
Sopa de beterraba com tostas gourmet
50 min
Sopa de lentilhas e abóbora
5h 20min
Bolo de castanha de caju
55 min