Carne de porco assada com legumes  e Minestrone

Carne de porco assada com legumes e Minestrone

5.0 1 ocena
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
12 doses

Składniki

Carne de porco assada com legumes
  • queijo parmesão
    50 g
  • alho
    2 dentes de
  • alecrim
    2 pés de
  • tomilho, fresco
    2 pés de
  • salsa
    2 pés de
  • azeite
    30 g
  • vinho branco
    200 g
  • pá de porco desossada
    1000 g
    1000 g pá de vitela, em cubos
  • cebola cortada em metades
    1
  • folhas de louro
    2
    2 folhas de louro, secas
  • cravinhos
    2
  • água
    1200 g
  • cenoura cortada (4 cm aprox.)
    600 g
  • batata cortada (4 cm aprox.)
    650 g
  • pimento vermelho cortado em tiras (1 cm aprox.)
    150 g
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta preta
    ½ c. chá de
Minestrone
  • cebola
    60 g
  • alho-francês cortado em pedaços
    120 g
  • azeite
    40 g
  • mistura de legumes (curgete, talos de aipo, tomate, etc.) cortados em pedaços
    400 g
  • água
    900 g
  • caldo de legumes caseiro
    1 c. chá de
  • grão-de-bico cozido
    120 g
  • massa p/ sopa
    80 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 418.7 kcal / 1752 kJ
Białko 20.5 g
Tłuszcz 22.6 g
Węglowodany 30.5 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 6.7 g
Sód 448.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...