Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g amêndoa c/ pele
- 250 g flocos de aveia grossos
- 50 g flocos de espelta
- 80 g coco seco ralado
- 50 g sementes de abóbora
- 40 g sementes de girassol
- 30 g sementes de sésamo
- 220 g xarope de agave
- 30 g óleo de coco
- 1 c. chá de canela em pó (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 45 g
- Kalorie
- 983.2 kJ / 235 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 69.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolachas de aveia
20 Min
Bolo de sobras de marmelada
30 Min
Pão alemão
2 Std.
Pão de trigo sarraceno, chia e sementes
1j 30 menit
Triffle de maçã, mascarpone e caramelo
4h
Broa de milho com chouriço
2 Std. 20 Min
Risoto de cenoura e lombinhos com manteiga aromatizada
1j
Papas de aveia de chocolate e pera
8 godz.
Pescada de coentrada com puré de brócolos
55 min.
Pãezinhos de iogurte e fruta
1h 50 min
Pães de leite
1 Std. 35 Min
Tisana de gengibre, cravinho, canela e laranja
15 Min