Lombinho de porco Wellington com puré de ervilhas e molho de champanhe

Lombinho de porco Wellington com puré de ervilhas e molho de champanhe

4.6 5 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 doses

Składniki

Lombinho de porco Wellington
  • manteiga
    1 c. sopa de
  • lombinho de porco (500 g aprox. )
    1
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    4 pitadas de
  • cebola
    80 g
  • manteiga
    20 g
  • ervilhas descongeladas
    200 g
  • salsa só as folhas (20 g aprox.)
    1 ramo de
  • água
    20 g
  • massa folhada rectangular (25x40 cm aprox.)
    230 g
  • pão ralado
    2 c. sopa de
  • bacon
    12 fatias de
  • ovo batido
    1
Molho de champanhe
  • natas c/ 30-40% de gordura bem frias
    150 g
  • cebola
    80 g
  • manteiga
    10 g
  • champanhe
    150 g
    150 g espumante
  • água
    150 g
  • amido de milho
    1 c. sopa de
  • caldo de carne
    1 cubo de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 1157.2 kcal / 4841.6 kJ
Białko 47.6 g
Tłuszcz 84.3 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 33 g
Sód 1419.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...