Urządzenia i Akcesoria
Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
2 porcje
Składniki
-
3 - 4 udka z kurczaka, ze skórą, z kością
-
½ - 1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
15 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki15 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 ½ ząbka czosnku
-
10 g masła
-
60 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
70 g wody
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
⅓ łyżeczki tymianku, suszonego
-
¾ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej¾ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
1 łyżka masła
-
25 g liści szpinaku baby, świeżych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
703.8 mg
Białko
60.1 g
Kalorie
4111.6 kJ /
982.7 kcal
Tłuszcz
79.4 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
29.7 g
Węglowodany
5.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Paczuszka z łososiem i porem z ziemniakami
1 godz.
Mini kotlety po kijowsku (de volaille)
45 min
Kurczak pieczony z warzywami
1 godz. 20 min
Roladki schabowe w sosie własnym
1 godz. 30 min
Udka kurczaka pieczone na kapuście
1 godz. 10 min
Makaron udon z kaczką
25 min
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
40 min
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
50 min
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
1 godz.
Zapiekane naleśniki z kurczakiem
1 godz. 25 min
Cordon bleu z kurczaka
20 min
Gyros z sosem paprykowym i pieczonymi ziemniakami
30 min