Kalb el louz (gâteau de semoule au sirop de fleur d’oranger)

Kalb el louz (gâteau de semoule au sirop de fleur d’oranger)

3.4 17 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 13 godz. 10 min
6 portions

Składniki

La veille
  • de sucre en poudre
    250 g
  • de beurre en morceaux
    125 g
  • de semoule de blé dur moyenne
    500 g
  • gouttes d'extrait de vanille
    quelques
  • d'eau de fleur d'oranger
    150 g
Le jour même
  • huile pour le moule
  • amandes non émondées
    36
  • de beurre fondu
    50 g
  • d'eau
    500 g
  • de sucre en poudre
    300 g
  • d'eau de fleur d'oranger
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 910 kcal / 3831 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 152 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...