Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de farine de blé
- 50 g de semoule de blé dur fine
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 2 c. à café de sucre en poudre, et un peu pour saupoudrer
- 200 g d'eau
- 1 pincée de sel
- huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 785 kJ / 188 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Chorba tunisienne
45 Min
Batbouts farcis à la viande hachée et tomate
2h 10min
Pains de semoule Matlouh
2h 10min
Chorba (soupe de légumes aux pâtes et aux pois chiches)
1 Std.
Beignets de carnaval à la fleur d’oranger
1h 50min
Tajine de poulet aux olives et pommes de terre
50 min
Sauce fromagère
30 Min
Crêpes aux mille trous
1 Std. 10 Min
Tajine de veau aux artichauts
1 Std. 10 Min
Sauce au poivre
25 Min
Msemen
40 Min
M'semen (crêpes feuilletées)
2h