Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de farine de blé
- 300 g de semoule de blé dur fine
- ½ sachet de levure chimique
- 15 g de sucre en poudre
- 10 g de sel
- 400 g d'eau
- 100 g d'huile de tournesol, et un peu pour huiler
- 100 g de beurre
- miel, pour le service
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1973 kJ / 472 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Pains de semoule Matlouh
2h 10min
Baklava doré
25h 25 min
Pains batbout marocains
1h
Rfissa au poulet
1h 20min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30min
Crêpes aux mille trous
1 Std. 10 Min
Maakouda (galettes de pommes de terre)
1h 5min
Fekkas (biscuits croquants)
45min
Msemen
40min
Sfenj (beignets à la pâte levée)
2h 30min
Tajine de boulettes de sardines
45min
Harcha (galettes de semoule)
1 Std. 10 Min