Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g d'eau
- 275 g de semoule de blé dur fine
- 150 g de farine de blé
- 10 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 5 g de levure boulangère sèche
- 1 sachet de levure chimique
- beurre
- miel, pour le service (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 508 kJ / 120 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
Chorba tunisienne
45 min
Mercimek (soupe de lentilles corail)
50 min
Tajine de poulet aux olives et pommes de terre
50 min
Jus de fraises
10min
Mahjouba (crêpes farcies)
2h 50min
Tajine de veau aux artichauts
1 godz. 10 min
Gâteau de patate douce sans gluten et sans lactose
5 Std. 40 Min
Maakouda (galettes de pommes de terre)
1h 5min
Sfenj (beignets à la pâte levée)
2h 30min
M'semen (crêpes feuilletées)
2h
Crème glacée caramel et cacahuète
3sa 20 dk
Krachel (brioches à l’anis)
2h 45min