Beignets à la crème pâtissière

Beignets à la crème pâtissière

4.6 64 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
8 pièces

Składniki

La crème pâtissière
  • gousse de vanille les graines seulement
    ½ - 1
    1 c. à café d'extrait naturel de vanille
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de lait entier
    500 g
  • jaunes d'œufs
    5
  • de farine de blé
    50 g
Les beignets
  • de lait
    170 g
  • d'eau
    280 g
  • de levure boulangère fraîche émiettée
    15 g
  • de sucre en poudre
    80 g
  • de beurre coupé en morceaux
    50 g
  • de farine à pain et un peu pour fariner
    500 g
  • œuf
    1
  • jaune d'œuf
    1
  • de sel
    ½ c. à café
  • de jus de citron
    20 g
  • huile de friture
  • sucre glace (opcjonalnie) pour la finition

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 478.9 kcal / 2003.6 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 12.3 g
Węglowodany 77.6 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 6.1 g
Sód 197.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...